Malekursus i Cortona – Toscana

Malekursus i Cortona – Toscana 28.06 – 06.07. 2019 - 9 dages flyrejse

Cortona er, som de fleste af Italiensk Forums medlemmer ved, en lille perle i det sydøstlige Toscana, højt hævet over Valdichianadalen, fredfyldt og med smukke bygninger fra middelalderen og renæssancen.
Byen blev grundlagt af etruskerne i det 9. årh før vor tidsregning og var en af etruskernes vigtigst byer. Den etruskiske bymur, der omkranser hele byen, er et markant vidnesbyrd om denne vigtige periode i byens historie. I det 2. årh. f.Kr. blev den erobret af romerne, men bevarede en vis autonomi.
En anden opblomstring havde byen i middeladeren fra det 11. årh., da den blev en selvstændig bystat.
Byen er lille, men med mange seværdigheder i form af kirker og palæer fra middelalder og renæssance og utroligt livlig med et utal af caféer og restauranter og et rigt kulturliv.
Cortona er også det perfekte udgangspunkt for udflugter til byer i både Toscana og Umbrien.
I Cortona bliver der en byvandring og museumsbesøg med en lokal, engelsktalende guide.
Der bliver derudover udflugter til den velbevarede middelalderby Gubbio i Umbrien og en tur ud på landet, hvor vi kører gennem varierede landskaber og besøger den maleriske lille middelalderby Cetona og et franciskanerkloster nær denne, som er genopbygget af en gruppe af tidligere stofmisbrugere, som her har skabt et bofællesskab. På denne tur gør vi også et stop i kurbyen San Casciano dei Bagni, berømt for sine varme kilder, og vi slutter af med en stor middag på vingård, der ligger i storslået landskab.

Lidt om indholdet:
På kurset vil der være mulighed for at øve forskellige akvarelteknikker såsom: vådt i vådt, lys, kontrast og farveteknikker. Ved at øve disse teknikker får du en indføring i akvarelmaleriets tekniske muligheder og udfordringer.
Målsætningen med kurset er; at komme i berøring med din kreativitet, og skabe grobund for kunstnerisk udfoldelse. Derudover handler kurset om at give dig mulighed for at opleve og erfare den kreative proces.
Alle kan være med. Uanset erfaring med akvarelmaling er du velkommen. Der tages hensyn til den enkeltes ønsker og niveau. Du vil blive vejledt igennem de forskellige øvelser.

Lidt om mig:
Siden 2013 har jeg koncentreret mig om akvarelmaling på daglig basis, hvilket har været en rejse ind i akvarelmaleriets mange muligheder og udfordringer. Denne rejse har resulteret i en lang række forskellige kunstneriske udtryk både i det abstrakte og det figurative billedsprog.
Udgangspunktet for at male akvarel var at fordybe mig i den kreative proces, hvor hovedfokus var på at dygtiggøre mig i akvarelmaleri, samt at lære teknikker såsom: vådt i vådt, abstrakt, figurativ, lys, skygger og farver m.m. Naturen er ofte omdrejningspunkt for mine motiver, da den kan skabe afsæt for billeddannelse, der rummer både det figurative og mere fantasifulde islæt.
Uover traditionel akvarel maling, har jeg også arbejdet med intuitiv akvarel maling. I denne proces arbejder jeg ud fra nogle andre kriterier end jeg ellers gør. I intuitiv akvarel maling er det ikke de kunstneriske færdigheder, der er det afgørende for den kreative proces, da det centrale er at komme i kontakt med det umiddelbare og følge den impuls der opstår i processen. Min erfaring med intuitiv akvarel og traditionel maling videreformidler jeg, i form af kurser og lignende.
Se også min hjemmeside: www. uffeboesen.dk
Rejselederen på denne rejse er Niels Bertelsen, som i mange år har ledet ture til Toscana og som kender Cortona og området omkring byen bedre end nogen.

Niels har fornylig skrevet en bog om området: "Omveje i Toscana", Undergrundens Forlag, København.
Deltagerantal
Denne rejse har også deltagelse af kursister på et malehold med svensk kursusleder og en kulturrejse.
Der er således mulighed for at man kan deltage i denne malerejse sammen med en eller flere deltagere på de andre rejser (se disse).
På denne malerejse vil der være ca.10 deltagere, på de andre hold det samme.

Dagsprogram

Fredag 28.06
11.10 Flyafgang fra København med SAS
13.40 ankomst Rom
Transfer Rom-Cortona og indkvartering
19.00 Samling på klosterpensionens terrasse og derefter kort orienterende byvandring
20.00 Tilbud om stor, fælles middag på karakteristisk restaurant, inkl. vin, vand og kaffe (ca. kr. 275,-)

Lørdag 29.06
09.00-13.00 Kursus
14.00 Reception på rådhuset
15.00-18.00 Byvandring med lokal engelsktalende guide i Cortona med efterfølgende besøg på etruskermuseet (inkluderet - der betales dog entré til museet: 4€)

Søndag 30.06
09.00-13.00 og 15.00-17.00 Kursus

Mandag 01.07
09.00-13.00 og 15.00-17.00 Kursus

Tirsdag 02.07
09.00-13.00 og 15.00-17.00 Kursus

Onsdag 03.07
09.00-13.00 Kursus og 15.00-24.00 Udflugt med egen bus ud på landet med stop i middelalderbyen Cetona, bofællesskabet for ex-narkomaner Mondo X, kurbyen San Casciano dei Bagni afsluttende med stor middag på vingården il Poggio ved landsbyen Celle sul Rigo. (Udflugten er inkluderet, men der betales for middagen: kr. 300,- inkl. vin, vand og kaffe)

Torsdag 04.07
09.00-13.00 og 15.00-17.00 Kursus

Fredag 05.07
08.30-18.00 Udflugt i egen bus til middelalderbyen Gubbio.

Lørdag 06.07
Formiddag: marked i Cortona
11.00 Ophængning af ugens arbejder på klosterpensionen Betania
12.00 Ferniseering
Der serveres vin og sandwich.
15.30 Transfer til Rom
21.00 Flyafgang
23.30 Ankomst København

Bemærk: Cortona ikke er egnet for gangbesværede.

Malerejse 2019 til italien